A A A
Meldpunt Discriminatie en Pesten - Logo
MELDFORMULIER
Het gaat over:
Ik ben:

U ontvangt binnen twee werkdagen een reactie van het Meldpunt. Mocht u niets horen, neem dan telefonisch contact op met ons Meldpunt.

Pesten of discriminatie melden doe je hier!

 

Hoe kunt u melden?

  • Via bovenstaand meldformulier;
  • Telefonisch: 026-3772333 (maandag t/m donderdag van 9:00 -17:00 uur);
  • Via WhatsApp of SMS : 06-38335808
  • Via het gemeenteloket kunt u in een persoonlijk gesprek uw melding laten opnemen. Hiervoor moet u bij sommige gemeenten van te voren een afspraak maken. De gemeente zorgt ervoor dat het meldformulier naar het MDP wordt doorgezonden. 

Wie kan er melden?
Inwoners en professionals uit de gemeenten Arnhem, Barneveld, Doesburg, Duiven, Ede, Lingewaard, Nijkerk, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Scherpenzeel, Wageningen, Westervoort en Zevenaar kunnen voor advies en bijstand terecht bij het Meldpunt discriminatie en pesten (MDP). Ook als getuige van een incident kunt u melding maken bij het MDP. Tevens kunt u anoniem melden. Bent u woonachtig buiten de regio Gelderland-Midden, dan kunt u kijken op www.discriminatie.nl voor een lokaal meldpunt bij u in de buurt.

Werkwijze klachtbehandeling

Het MDP komt voort uit de Wet gemeentelijke antidiscriminatievoorzieningen (Wga). MDP voldoet aan de kwaliteitseisen die gesteld worden aan de antidiscriminatievoorzieningen. De toepassing van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is geïntegreerd in de werkwijze van het MDP. Ondersteuning van melders kan bestaan uit advies, doorverwijzing of bijstand bij procedures. De landelijke (anonieme) registratie van meldingen draagt bij aan een landelijk beeld van ongelijke behandeling, discriminatie en discriminatoir pesten. Voor melders is de folder: werkwijze meldingen beschikbaar.


 

Nieuws
Hoeveel mensen hebben in 2018 hulp gezocht bij discriminatie?

In de Monitor discriminatie 2018 Oost-Nederland is te lezen dat in Overijssel en Gelderland (3 m.... Lees meer >

Adv’s in Oost-Nederland werken samen aan gelijke kansen voor iedereen!

Iedere inwoner van Nederland heeft recht op ondersteuning bij discriminatieklachten. Dat staat in de wet. Veel gemeenten kiezen ervoor om de krachten te bundelen en deze dienst via een gespecialiseerde organisatie aan hun inwoners te bieden. Oost-Nederland, bestaande.... Lees meer >

Een sportschool voor vrouwen mocht een vrouw niet weigeren als lid.

Onlangs heeft het College voor de Rechten van de Mens (hierna: College) bepaald dat een sportschool voor vrouwen een vrouw niet mocht weigeren als lid. De vrouw is eind 2014 van geslacht veranderd. De sportschool stelde dat haar diensten uitsluitend bedoeld zijn voor vrouwen e.... Lees meer >