A A A
Meldpunt Discriminatie en Pesten - Logo

Pesten en discriminatie op de werkvloer

Discriminatie op de werkvloer staat al jaren op de eerste plaats in de ranglijst van discriminatie-incidenten (Factsheet discriminatie 2016, Discriminatie op de Arbeidsmarkt 2014, Discriminatie in wervings-en selectiefase 2015) ) Het leren herkennen van de signalen van pesterijen, hardnekkige roddel en discriminatie is een eerste stap. Het bespreekbaar leren maken van ongewenst gedrag komt op de tweede plaats. Deze onderdelen van de aanpak van conflicten komen aan bod in de training voor werkgevers. Wat is nu pesten, wat is er verboden volgens de wet? En hoe zit het met de discriminatievrije werkomgeving? Werkgevers hebben een omvangrijk takenpakket, zorg voor de sociale veiligheid van werknemers hoort daarbij. Het team arbeidsdiscriminatie van de Inspectie SZW controleert sinds 1 mei 2015  of werkgevers genoeg doen tegen discriminatie op de werkvloer.

Het Meldpunt discriminatie en pesten (MDP) heeft een aantal voorlichtingen en trainingen ontwikkeld voor werkgevers ten aanzien van het verhelpen en voorkomen van incidenten en op het gebied van deskundigheidsbevordering. Zie een overzicht hiervan onderstaand:

  • Hulp van buitenaf: Dialoog op de werkvloer ( brengt het groepsproces in kaart, tevens inzetbaar voor 1-op 1 conflicten)
  • Workshop: Sociale veiligheid op de werkvloer (do's en don'ts bij pesten en discriminatie, wetgeving, aanpak, protocol sociale veiligheid op de werkvloer)
  • Cursus: Selecteren zonder vooroordelen ( in samenwerking met het College voor de Rechten van de Mens)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via adv@art1gelderlandmidden.nl  Bellen kan natuurlijk ook: 026-3772333. De trainingen worden tevens incompany aangeboden.


 

Nieuws
Landelijk onderzoek naar de werking van discriminatie meldpunten

Onlangs is in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), ten behoeve v.... Lees meer >

MDP rond succesvolle voorlichtingsronde bij basisteams politie af

Meldpunt discriminatie en pesten (MDP) heeft onlangs de voorlichtingsronde langs de basisteams van de politie in de regio Gelderland-Midd.... Lees meer >

MDP in uitzending Nieuwsuur in verband met aanpak discriminatie in het voetbal

Uit een inventarisatie van televisieprogramma Nieuwsuur blijkt dat het bijna onmogelijk is om de bewijslast rond te krijgen tegen ma.... Lees meer >