A A A
Meldpunt Discriminatie en Pesten - Logo

Bemiddeling door het Meldpunt discriminatie en pesten

Bemiddeling als instrument voor de aanpak van conflicten

Ongewenst gedrag bespreekbaar maken is moeilijk. Emoties spelen vaak de hoofdrol. Door de inzet van een onafhankelijk persoon wordt het vaak weer mogelijk om met elkaar in gesprek te komen. Het Meldpunt discriminatie en pesten (MDP) zet regelmatig bemiddeling in als instrument bij conflicten op het werk, op scholen of in de wijk. Tevens weten werkgevers ons steeds vaker te vinden voor advies bij incidenten op de werkvloer. Evenals docenten, wijkagenten en wijkteams; ook zij schakelen het MDP in voor advies, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Bij MDP zijn ADR-gecertificeerde mediators in dienst.

Voor meer informatie kunt u contact met  ons opnemen. Wij kijken graag met u mee, voor analyse, advies en als gesprekspartner bij conflicten met een aanwijsbare discriminatiegrond.


Voorbeelden en resultaten van bemiddeling door MDP

  • Werkgever trekt vanwege zwangerschap curusaanbod voor medewerkster in. Na bemiddeling door MDP mag de werknemer alsnog deelnemen aan de cursus en wordt ze lid van een adviesgroep over 'omgaan met zwangere werknemers' binnen het bedrijf.
  • Slachtoffer en vrouw mogen geen lid worden van sportschool wegens nationaliteit. MDP gaat met beide partijen in gesprek en er blijkt sprake van miscommunicatie. Melders kunnen uiteindelijk alsnog lid worden en de sportschool gaat werken aan een informatiefolder voor anderstaligen.
  • Leerling werd doorverwezen naar het speciaal onderwijs. Ouders vinden de doorverwijzing gerelateerd aan hun taal en nationaliteit en ervaren dit als discriminatie. Door bemiddeling van MDP met alle betrokken partijen is er een passend traject gevonden voor de leerling binnen de school zelf.

 

Nieuws
Een sportschool voor vrouwen mocht een vrouw niet weigeren als lid.

Onlangs heeft het College voor de Rechten van de Mens (hierna: College) bepaald dat een sportschool voor vrouwen een vrouw niet mocht weigeren als lid. De vrouw is eind 2014 van geslacht veranderd. De sportschool stelde dat haar diensten uitsluitend bedoeld zijn voor vrouwen e.... Lees meer >

Transvrouw in gelijk gesteld door College voor de Rechten van de Mens

Onlangs heeft het College voor de Rechten van de Mens geoordeeld dat Tele2 Nederland een vrouw heeft gediscrimineerd door haar geslachtswijziging niet op tijd door te voeren in de administratie. Meldpunt discriminatie en pesten heeft melder in deze procedure bijgestaan.  .... Lees meer >

Horecadeurpanel Arnhem van start

Vandaag heeft de officiële aftrap plaatsgevonden voor het Horecadeurpanel Arnhem. Het Horecadeurpanel Arnhem ziet toe op een discriminatievrij uitgaansleven in Arnhem waar bezoekers, horecapersoneel en portiers discriminatie kunnen melden. Het Horecadeurpanel is een samen.... Lees meer >