A A A
Meldpunt Discriminatie en Pesten - Logo

MDP bij het College voor de Rechten van de Mens

Bij de behandeling van een melding kan worden besloten om een oordeel te vragen aan het College voor de Rechten van de Mens (CRM). Indien er een vermoeden van discriminatie bestaat, worden melders door MDP bijgestaan bij procedures bij het CRM.

Het CRM toetst in die procedure de gelijkebehandelingswetgeving en spreekt een oordeel uit. MDP draagt zorg voor de dossiervorming, procesvertegenwoordiging en eventueel een follow-up. Op de website www.mensenrechten.nl kunt u alle oordelen van het CRM lezen. Onderstaand een aantal CRM-oordelen waarin MDP melders heeft bijgestaan:

  • Sportschool voor vrouwen discrimineerde vrouw door haar als lid te weigeren. (meer informatie, zie oordeel: 2018-101).
  • Tele2 Nederland heeft een transvrouw gediscrimineerd door haar geslachtswijziging niet op tijd door te voeren in de administratie (meer informatie, zie oordeel: 2018-61).
  • Veganisme is een levensovertuiging. De eigenaresse van een eenmanszaak discrimineerde een man op grond van levensovertuiging door hem niet te bemiddelen als seniorenhulp (meer informatie, zie oordeel: 2016-57).
  • Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) discrimineerde een vrouw op grond van haar godsdienst bij de werving en selectie voor de functie AMV medewerker (meer informatie, zie oordeel: 2016-73).

 

Nieuws
5500 inwoners werken mee aan onderzoek MDP

Vandaag wordt rapport gepubliceerd over de resultaten van het samenlevingsonderzoek dat MDP in samenwerking met I&O research en de ADV's in Oost-Nederland mocht uitvoeren. De regenboogprovincies Gelderland en Overijssel gaven de opdracht om te onderzoeken in hoeve.... Lees meer >

Adv’s in Oost-Nederland werken samen aan gelijke kansen voor iedereen!

Iedere inwoner van Nederland heeft recht op ondersteuning bij discriminatieklachten. Dat staat in de wet. Veel gemeenten kiezen ervoor om de krachten te bundelen en deze dienst via een gespecialiseerde organisatie aan hun inwoners te bieden. Oost-Nederland, bestaande.... Lees meer >