A A A
Meldpunt Discriminatie en Pesten - Logo

MDP bij het College voor de Rechten van de Mens

Bij de behandeling van een melding kan worden besloten om een oordeel te vragen aan het College voor de Rechten van de Mens (CRM). Indien er een vermoeden van discriminatie bestaat worden melders door MDP bijgestaan bij procedures bij het CRM.

Het CRM toetst in die procedure de gelijkebehandelingswetgeving en doet uitspraak. MDP draagt zorg voor de dossiervorming, procesvertegenwoordiging en eventueel een follow-up. Op de website www.mensenrechten.nl kunt u alle oordelen van het CRM lezen. Onderstaand een overzicht van CRM-oordelen waarin MDP melders heeft bijgestaan:

  • Storm B.V., eigenaar van Hotel de Wageningsche Berg, discrimineerde een moslima door haar te ontslaan omdat zij een hoofddoek ging dragen (meer informatie, zie oordeel: 2016-32).
  • Veganisme is een levensovertuiging. De eigenaresse van een eenmanszaak discrimineerde een man op grond van levensovertuiging door hem niet te bemiddelen als seniorenhulp (meer informatie, zie oordeel: 2016-57).
  • Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) discrimineerde een vrouw op grond van haar godsdienst bij de werving en selectie voor de functie AMV medewerker (meer informatie, zie oordeel: 2016-73).
  • Tele2 Nederland heeft een transvrouw gediscrimineerd door haar geslachtswijziging niet op tijd door te voeren in de administratie (meer informatie, zie oordeel: 2018-61).

 

Nieuws
Een sportschool voor vrouwen mocht een vrouw niet weigeren als lid.

Onlangs heeft het College voor de Rechten van de Mens (hierna: College) bepaald dat een sportschool voor vrouwen een vrouw niet mocht weigeren als lid. De vrouw is eind 2014 van geslacht veranderd. De sportschool stelde dat haar diensten uitsluitend bedoeld zijn voor vrouwen e.... Lees meer >

Transvrouw in gelijk gesteld door College voor de Rechten van de Mens

Onlangs heeft het College voor de Rechten van de Mens geoordeeld dat Tele2 Nederland een vrouw heeft gediscrimineerd door haar geslachtswijziging niet op tijd door te voeren in de administratie. Meldpunt discriminatie en pesten heeft melder in deze procedure bijgestaan.  .... Lees meer >

Horecadeurpanel Arnhem van start

Vandaag heeft de officiële aftrap plaatsgevonden voor het Horecadeurpanel Arnhem. Het Horecadeurpanel Arnhem ziet toe op een discriminatievrij uitgaansleven in Arnhem waar bezoekers, horecapersoneel en portiers discriminatie kunnen melden. Het Horecadeurpanel is een samen.... Lees meer >