A A A
Meldpunt Discriminatie en Pesten - Logo

Uitspraken van discriminatie door rechtbank Arnhem-Zutphen

Een overzicht van uitspraken door rechtbank Arnhem/Zutphen:

  • Een 40- jarige man uit Ede heeft een werkstraf gekregen van 30 uur voor het uitschelden en beledigen van zijn buren van Roma/Sinti afkomst.
  • Echtpaar uit Westervoort met Joodse achtergrond wordt gediscrimineerd door de buren. "Ze hadden jullie moeten vergassen', gaat rechter te ver. Veroorzakers veroordeeld tot 40 uur werkstraf.
  • Tijdens het uitgaan in Wageningen hebben twee mannen van 30 en 35 jaar een homostel in elkaar geslagen. Beide daders kregen zes maanden onvoorwaardelijk celstraf opgelegd door de politierechter.
  • Scanderen Whitepower en uitbeelden Hitlergroet op straat in Arnhem. Verdachte beroept zich op onwetendheid tijdens zitting. Rechter acht opzet discriminatie niet bewezen.  
  • Racisme. De rechtbank heeft een 29-jarige man uit Arnhem veroordeeld tot een werkstraf van 40 uur voor het opzettelijke discrimineren wegens ras, binnen de uitoefening van zijn beroep. De 29-jarige man had in zijn functie als medewerker een e-mail met beledigende tekst over een sollicitant aan zijn werkgever verzonden.
  • Een 22-jarige man uit Pannerden is veroordeeld tot drie jaar cel voor een discriminatoire aanslag op de woning van een Somalisch gezin. Naast een ontploffing hing hij ook pamfletten op met de tekst "Blank is beter. Eigen volk eerst! Allochtonen moeten weg hier! Dit is pas het begin!".

Meer informatie : Openbaar Ministerie/ discriminatie


 

Nieuws
5500 inwoners werken mee aan onderzoek MDP

Vandaag wordt rapport gepubliceerd over de resultaten van het samenlevingsonderzoek dat MDP in samenwerking met I&O research en de ADV's in Oost-Nederland mocht uitvoeren. De regenboogprovincies Gelderland en Overijssel gaven de opdracht om te onderzoeken in hoeve.... Lees meer >

Adv’s in Oost-Nederland werken samen aan gelijke kansen voor iedereen!

Iedere inwoner van Nederland heeft recht op ondersteuning bij discriminatieklachten. Dat staat in de wet. Veel gemeenten kiezen ervoor om de krachten te bundelen en deze dienst via een gespecialiseerde organisatie aan hun inwoners te bieden. Oost-Nederland, bestaande.... Lees meer >