A A A
Meldpunt Discriminatie en Pesten - Logo

Uitspraken van discriminatie door rechtbank Arnhem-Zutphen

Een overzicht van uitspraken door rechtbank Arnhem/Zutphen:

  • Een 40- jarige man uit Ede heeft een werkstraf gekregen van 30 uur voor het uitschelden en beledigen van zijn buren van Roma/Sinti afkomst.
  • Echtpaar uit Westervoort met Joodse achtergrond wordt gediscrimineerd door de buren. "Ze hadden jullie moeten vergassen', gaat rechter te ver. Veroorzakers veroordeeld tot 40 uur werkstraf.
  • Tijdens het uitgaan in Wageningen hebben twee mannen van 30 en 35 jaar een homostel in elkaar geslagen. Beide daders kregen zes maanden onvoorwaardelijk celstraf opgelegd door de politierechter.
  • Scanderen Whitepower en uitbeelden Hitlergroet op straat in Arnhem. Verdachte beroept zich op onwetendheid tijdens zitting. Rechter acht opzet discriminatie niet bewezen.  
  • Racisme. De rechtbank heeft een 29-jarige man uit Arnhem veroordeeld tot een werkstraf van 40 uur voor het opzettelijke discrimineren wegens ras, binnen de uitoefening van zijn beroep. De 29-jarige man had in zijn functie als medewerker een e-mail met beledigende tekst over een sollicitant aan zijn werkgever verzonden.
  • Een 22-jarige man uit Pannerden is veroordeeld tot drie jaar cel voor een discriminatoire aanslag op de woning van een Somalisch gezin. Naast een ontploffing hing hij ook pamfletten op met de tekst "Blank is beter. Eigen volk eerst! Allochtonen moeten weg hier! Dit is pas het begin!".

Meer informatie : Openbaar Ministerie/ discriminatie


 

Nieuws
Een sportschool voor vrouwen mocht een vrouw niet weigeren als lid.

Onlangs heeft het College voor de Rechten van de Mens (hierna: College) bepaald dat een sportschool voor vrouwen een vrouw niet mocht weigeren als lid. De vrouw is eind 2014 van geslacht veranderd. De sportschool stelde dat haar diensten uitsluitend bedoeld zijn voor vrouwen e.... Lees meer >

Transvrouw in gelijk gesteld door College voor de Rechten van de Mens

Onlangs heeft het College voor de Rechten van de Mens geoordeeld dat Tele2 Nederland een vrouw heeft gediscrimineerd door haar geslachtswijziging niet op tijd door te voeren in de administratie. Meldpunt discriminatie en pesten heeft melder in deze procedure bijgestaan.  .... Lees meer >

Horecadeurpanel Arnhem van start

Vandaag heeft de officiële aftrap plaatsgevonden voor het Horecadeurpanel Arnhem. Het Horecadeurpanel Arnhem ziet toe op een discriminatievrij uitgaansleven in Arnhem waar bezoekers, horecapersoneel en portiers discriminatie kunnen melden. Het Horecadeurpanel is een samen.... Lees meer >