A A A
Meldpunt Discriminatie en Pesten - Logo

Pesten en discriminatie op de werkvloer

Discriminatie op de werkvloer staat al jaren op de eerste plaats in de ranglijst van discriminatie-incidenten. Het leren herkennen van de signalen van pesterijen, hardnekkige roddel en discriminatie is een eerste stap. Het bespreekbaar leren maken van ongewenst gedrag komt op de tweede plaats.

Precies deze onderdelen, van de aanpak van conflicten, komen aan bod in de training voor werkgevers. Wat is nu pesten, wat is er verboden volgens de wet? En hoe zit het met de discriminatievrije werkomgeving? Werkgevers hebben een omvangrijk takenpakket; zorg voor de sociale veiligheid van werknemers hoort daarbij. Het team arbeidsdiscriminatie van de Inspectie SZW controleert daarbij sinds 1 mei 2015  of werkgevers genoeg doen tegen discriminatie op de werkvloer.

Het Meldpunt discriminatie en pesten (MDP) heeft  diverse voorlichtingen en trainingen ontwikkeld voor werkgevers ten aanzien van het verhelpen en voorkomen van incidenten en op het gebied van deskundigheidsbevordering:


Werken zonder vooroordelen

Uitzendbureaus en makelaars zijn momenteel vaak negatief in het nieuws. Wordt en binnen uw organisatie geselecteerd op achternaam, herkomst, huidskleur, geslacht of bijvoorbeeld leeftijd? En wilt u dit aanpakken, zodat uw organisatie zich "discriminatievrij" kan noemen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze consulenten kunnen samen met u werken aan het inzichtelijk maken van vooroordelen die in een bedrijfscultuur aanwezig zijn. Ook op het gebied van discriminerende wensen van opdrachtgevers en bij het maken van inclusie-beleid kunnen wij uw organisatie ondersteunen. Door inzicht te krijgen in de werking van vooroordelen, wetgeving en door tips en handvatten van onze experts kan uw organisatie zich inzetten voor een inclusieve werkomgeving en dienstverlening.


Dialoog op de werkvloer

Soms kom je er samen niet uit, hulp van buitenaf kan helpen. Consulenten van MDP brengen een bezoek aan uw organisatie om het groepsproces in kaart te brengen. In overleg met de organisatie wordt een plan van aanpak opgesteld om de dynamiek in de groep te verbeteren. Deze werkwijze is tevens inzetbaar voor  1- op 1 conflicten op de werkvloer.


Sociale veiligheid op de werkvloer 

Voorlichting over pesten en discriminatie, wetgeving, aanpak en het protocol sociale veiligheid op de werkvloer komen tijdens de voorlichting aan bod.

 


Voor  informatie over de diverse trainingen kunt u contact opnemen via adv@art1gelderlandmidden.nl  Bellen kan natuurlijk ook: 026-3772333. De trainingen worden tevens incompany aangeboden.

 

Nieuws
Een sportschool voor vrouwen mocht een vrouw niet weigeren als lid.

Onlangs heeft het College voor de Rechten van de Mens (hierna: College) bepaald dat een sportschool voor vrouwen een vrouw niet mocht weigeren als lid. De vrouw is eind 2014 van geslacht veranderd. De sportschool stelde dat haar diensten uitsluitend bedoeld zijn voor vrouwen e.... Lees meer >

Transvrouw in gelijk gesteld door College voor de Rechten van de Mens

Onlangs heeft het College voor de Rechten van de Mens geoordeeld dat Tele2 Nederland een vrouw heeft gediscrimineerd door haar geslachtswijziging niet op tijd door te voeren in de administratie. Meldpunt discriminatie en pesten heeft melder in deze procedure bijgestaan.  .... Lees meer >

Horecadeurpanel Arnhem van start

Vandaag heeft de officiële aftrap plaatsgevonden voor het Horecadeurpanel Arnhem. Het Horecadeurpanel Arnhem ziet toe op een discriminatievrij uitgaansleven in Arnhem waar bezoekers, horecapersoneel en portiers discriminatie kunnen melden. Het Horecadeurpanel is een samen.... Lees meer >