A A A
Meldpunt Discriminatie en Pesten - Logo

Pesten en discriminatie op de werkvloer

Discriminatie op de werkvloer staat al jaren op de eerste plaats in de ranglijst van discriminatie-incidenten. Het leren herkennen van de signalen van pesterijen, hardnekkige roddel en discriminatie is een eerste stap. Het bespreekbaar leren maken van ongewenst gedrag komt op de tweede plaats.

Precies deze onderdelen, van de aanpak van conflicten, komen aan bod in de training voor werkgevers. Wat is nu pesten, wat is er verboden volgens de wet? En hoe zit het met de discriminatievrije werkomgeving? Werkgevers hebben een omvangrijk takenpakket; zorg voor de sociale veiligheid van werknemers hoort daarbij. Het team arbeidsdiscriminatie van de Inspectie SZW controleert sinds 1 mei 2015  of werkgevers genoeg doen tegen discriminatie op de werkvloer.

Het Meldpunt discriminatie en pesten (MDP) heeft  diverse voorlichtingen en trainingen ontwikkeld voor werkgevers ten aanzien van het verhelpen en voorkomen van incidenten en op het gebied van deskundigheidsbevordering:


Werken zonder vooroordelen

Uitzendbureaus en makelaars zijn momenteel vaak negatief in het nieuws. Wordt er binnen uw organisatie geselecteerd op achternaam, herkomst, huidskleur, geslacht of bijvoorbeeld leeftijd? En wilt u dit aanpakken, zodat uw organisatie zich "discriminatievrij" kan noemen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze consulenten kunnen samen met u werken aan het inzichtelijk maken van vooroordelen die in een bedrijfscultuur aanwezig zijn. Ook op het gebied van discriminerende wensen van opdrachtgevers en bij het maken van inclusie-beleid kunnen wij uw organisatie ondersteunen. Door inzicht te krijgen in de werking van vooroordelen, wetgeving en door tips en handvatten van onze experts kan uw organisatie zich inzetten voor een inclusieve werkomgeving en dienstverlening.


Dialoog op de werkvloer

Soms kom je er samen niet uit, hulp van buitenaf kan helpen. Consulenten van MDP brengen een bezoek aan uw organisatie om het groepsproces in kaart te brengen. In overleg met de organisatie wordt een plan van aanpak opgesteld om de dynamiek in de groep te verbeteren. Deze werkwijze is tevens inzetbaar voor 1 op 1 conflicten op de werkvloer.


Sociale veiligheid op de werkvloer 

Voorlichting over pesten en discriminatie, wetgeving, aanpak en het protocol sociale veiligheid op de werkvloer komen tijdens de voorlichting aan bod.

 


Voor  informatie over de diverse trainingen kunt u contact opnemen via adv@art1gelderlandmidden.nl  Bellen kan natuurlijk ook: 026-3772333. De trainingen worden tevens incompany aangeboden.

 

Nieuws
5500 inwoners werken mee aan onderzoek MDP

Vandaag wordt rapport gepubliceerd over de resultaten van het samenlevingsonderzoek dat MDP in samenwerking met I&O research en de ADV's in Oost-Nederland mocht uitvoeren. De regenboogprovincies Gelderland en Overijssel gaven de opdracht om te onderzoeken in hoeve.... Lees meer >

Hoeveel mensen hebben in 2018 hulp gezocht bij discriminatie?

In de Monitor discriminatie 2018 Oost-Nederland is te lezen dat in Overijssel en Gelderland (3 m.... Lees meer >

Adv’s in Oost-Nederland werken samen aan gelijke kansen voor iedereen!

Iedere inwoner van Nederland heeft recht op ondersteuning bij discriminatieklachten. Dat staat in de wet. Veel gemeenten kiezen ervoor om de krachten te bundelen en deze dienst via een gespecialiseerde organisatie aan hun inwoners te bieden. Oost-Nederland, bestaande.... Lees meer >